Erityispiirteitä

 

 • ILMAISET YLI 10 KM KOULUMATKAT
 • JOKAVUOTINEN OPINTOMATKA KRAKOVAAN
 • SPORTTILINJA URHEILIJOILLE
 • HYVÄ MENESTYS YO-KIRJOITUKSISSA
 • 30 KUVATAIDEKURSSIA
 • KUVATAIDELUKIO TOIMINUT VUODESTA 1987
 1. Kuvataiteen erikoislukio
 2. Kansainvälisyys
 3. Yhteistyö yritysten ja yhteisöjen kanssa
 4. Sporttilinja
 5. Kaksoistutkinto

Lapinlahden Lukiossa ja Kuvataidelukiossa toimii sekä yleislukio että valtakunnallinen kuvataiteen erikoislukio, joka aloitti toimintansa syksyllä 1987. Se on ainoa kuvataiteen erikoislukio Pohjois-Savossa ja opiskelija voi korvata kahdeksan pakollista kurssia kuvataidekursseilla. Vuosittain kuvataidelukioon otetaan noin 30 uutta taideopiskelijaa, jotka valitaan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon, näytetöiden ja hakemuksen perusteella. Noin kolmasosa koulumme 200:sta opiskelijasta on taideopiskelijoita, jotka tulevat yli 20 paikkakunnalta eri puolelta Suomea.

Lapinlahden Lukio ja Kuvataidelukio on mukana maailmanlaajuisessa Unesco-koulujen verkostossa. Unesco-lukiona toteutamme kansainvälistä toimintaa osallistumalla mm. vuosittain Krakovassa järjestettävään nuorisofoorumiin, kansainvälisiin projekteihin ja pohjoismaiseen opiskelijavaihtoon.

Lukiossamme toteutetaan yhteistyötä koulun ulkopuolisten yhteisöjen ja yritysten kanssa.Yhteistyöprojektit toteutetaan lukion kursseina. Esimerkiksi Pajuharjun alikulkukäytävän mosaiikkiteokset  “Väylät ja maisemat” kuvataidelukiolaiset toteuttivat yhdessä Savo-karjalan tiepiirin kanssa vuonna 1997.

Sporttilinja on tarkoitettu kilpaurheilua harrastavalle opiskelijalle ja se auttaa kilpaurheilun ja opiskelun yhteensovittamisessa. Linjan opiskelijat voivat hyväksilukea lukio-opintoihin vapaa-ajalle tehtyä valmentautumista 12 lukiokurssia. Sporttilinjalle hakeudutaan lukiomme yleislinjan tai kuvataidelinjan kautta.

Sporttilinjan opiskelijoiden lajivalikoima on laaja. Edustettuina ovat mm. golf, eri yleisurheilulajit, hiihto ja ringette

MAHIS – mahdollisuus kaksoistutkintoon

Lapinlahden Lukio ja Kuvataidelukion opiskelijana voit suorittaa lukion sekä ammatillisen tutkinnon neljässä vuodessa. Vaihtojakson aikana voit opiskella missä tahansa yhteistyöverkoston oppilaitoksessa  (Ylä-Savon ammattiopisto, Savon ammatti- ja aikuisopiston Iisalmen toimipiste sekä muut alueen lukiot) ja näin tutustua eri alojen koulutusmahdollisuuksiin  vaikka et suorittaisikaan kahta tutkintoa!

Lisätietoja linkistä www.mahis.fi