HAE OPISKELIJAKSI

Lukiossamme on valittavana :

1. YLEISLUKIO

2. KUVATAIDELUKIO

3. SPORTTILINJA

Tervetuloa tutustumaan lukioomme !
Meillä on aina
“avoimien ovien päivät”
kunhan vain sovit ajankohdasta.
Soita 040 4883 212 tai lähetä sähköpostia  kati.sammallahti@lapinlahti.fi, niin sovimme esittelyajan.

Opinto-ohjaajan materiaali  (Kuvataidelukion esittely PDF-muodossa)

Opiskelija voi suorittaa lukio-opinnot 2 – 4 vuoden aikana. Jokainen opiskelija tekee itse oman lukujärjestyksensä valitsemalla kurssitarjottimelta ne kurssit, joita haluaa opiskella lukuvuoden aikana. Osa kursseista on pakollisia ja osa valinnaisia, syventäviä tai soveltavia.

Tietoa sporttilinjan opinnoista löydät Sporttilinjan linjaselosteesta.

Voit sisällyttää opinto-ohjelmaasi myös Portaanpään opiston kursseja.

Hakeminen yleislukioon

Lapinlahden Lukio ja Kuvataidelukio  kuuluu yhteishaun piiriin (opintopolku.fi).

Opiskelijat valitaan Lapinlahden Lukioon ja Kuvataidelukioon peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella, jonka on oltava vähintään 7,0.

Hakiessa täytetään myös ainevalintakortti, joka lähetetään yhteishakuajan loppuun mennessä osoitteeseen Lapinlahden Lukio ja Kuvataidelukio, Kivistöntie 2, 73100 Lapinlahti.

Lukion opetussuunnitelman perusteet löytyvät tästä linkistä.

Hakeminen kuvataidelukioon

Valinta

Lapinlahden Lukio ja Kuvataidelukio kuuluu yhteishaun piiriin.

Opiskelijat valitaan kuvataidelukioon peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvosta, näytetöistä ja kuvallisesta harrastuneisuudesta saatujen pisteiden perusteella seuraavasti:

1. peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo (7-10 pistettä, keskiarvon oltava vähintään 7.0)

2. näytetöistä ja hakemuksesta ilmenevä kiinnostus ja kuvallinen osaaminen (1-10 pistettä).

Yhteensä opiskelija voi saada enintään 20 pistettä.

Lapinlahden Lukioon ja Kuvataidelukioon haetaan yhteishaun kautta. Yhteishaun nettilomakkeen (opintopolku.fi) lisäksi on täytettävä ainevalintakortti ja kuvataidelinjalle haettaessa kuvataidelinjan hakemus. Tutustu tarvittaessa myös kuvataidekurssien kuvauksiin.

Täytetty hakemus, ainevalintakortti ja kaksi näytetyötä lähetetään yhteishakuajan loppuun mennessä (myös jos kuvataidelukio on 2. tai 3. valinta) osoitteeseen Lapinlahden Lukio ja Kuvataidelukio, Kivistöntie 2, 73100 Lapinlahti.

Lisätietoja saat lukion kansliasta puh 040 488 3212.

Kuvataidelukion valintatuloksesta ilmoitetaan opiskelijoille kesäkuussa kirjeellä, jossa on tiedot mm. opiskelupaikan vahvistamisesta. Kesäkuussa järjestetään ainevalintojen tarkistustilaisuus, johon osallistuvat kaikki lukioon hyväksytyt opiskelijat.
Näytetyöt saa takaisin lukiolta tai postitse.

Lukion vaihtaminen

Sinulla on myös mahdollista vaihtaa kuvataidelukioon kesken lukio-opintojen esimerkiksi toisen opiskeluvuoden alussa. Jos haluat vaihtaa kuvataidelukioon, niin toimita koulun kansliaan yllä mainittu hakemus, näytetyö ja kopio viimeisestä jaksotodistuksestasi. Lukiota vaihtaville ei ole erillistä hakuaikaa, vaan hakemuksia käsitellään läpi vuoden.

Tutustumispäivät ja koulutusmessut

Voit käydä oman aikatauluusi sopivana päivänä tutustumassa kouluumme. Ole hyvä, ja ilmoita siitä etukäteen kansliaan.

Kustannukset

Lukukausimaksua ei ole. Lukio maksaa yli 10 km:n päivittäiset koulumatkat.

Opiskelijat hankkivat oppikirjat ja muut tarvikkeet itse. Kuvataidelukion tarvikkeisiin kuluu vuodessa n. 80 – 150 euroa.

Ruokailu on maksuton.

Asuminen ja vapaa-aika

Osa opiskelijoista asuu kunnan omistamissa vuokrataloissa. Osa hankkii asuntonsa yksityisiltä markkinoilta. Myös näitä asuntoja on ollut mukavasti saatavilla. Tietoja kunnan omistamista asunnoista saa kunnanvirastosta Sirpa Poussalta, puh. 040 488 3821, tai Eevi Pietikäiseltä, puh. 040 488 3822.

Lapinlahdella on monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Kunnassa toimii mm. aktiivinen nuorisoteatteri ja useita musiikin harrasteryhmiä. Meillä on myös erinomaiset liikuntamahdollisuudet ringetestä aikidoon. Kansalaisopiston kursseille nuoret ovat tervetulleita. Myös muut seurat ja järjestöt tarjoavat nuorille toimintaa (katso www.lapinlahti.fi).

Opintotuki

Opintotukilain mukaiset opintotukietuudet ovat: 1) opintoraha, 2) opintolainan lainatakaus.  Lisäksi voit hake KELA:lta yleistä asumistukea. Opintoraha ja asumistuki ovat valtion varoista maksettavia avustuksia, joita ei tarvitse maksaa takaisin.

Opintotukea haetaan hakemuslomakkeella, jonka saa kansliasta tai KELA:lta. Hakemus on täytettävä selkeästi ja lomakkeessa annettujen ohjeiden mukaisesti. Hakemus jätetään koulun kansliaan. Lisätietoja saat KELA:sta tai netistä osoitteesta www.kela.fi/opintotuki.