HAE OPISKELIJAKSI

Lukiossamme on valittavana yleislinja tai kuvataidelinja (kuvataidelukio). Tutustu lukiomme kurssisisältöihin  ja tarjolla oleviin kuvataidekursseihin.

Hakeminen kuvataidelukioon

  1. Täytä yhteishakulomake osoitteessa opintopolku.fi 19.2. – 12.3.2019 välisenä aikana
  2. Tulosta ja täytä  kuvataidelukion ainevalintakortti.  
  3. Lähetä ainevalintakortti ja kaksi näytetyötä 12.3.2019 mennessä osoitteeseen Lapinlahden Lukio ja Kuvataidelukio, Kivistöntie 2, 73100 Lapinlahti. Muista lähettää ainevalintakortti ja näytetyöt myös siinä tapauksessa, jos Kuvataidelukio on 2. tai 3. valintasi.

Näytetyöt voivat olla esimerkiksi tekemiäsi piirustuksia, maalauksia, valokuvia, videoita tai julisteita. Voit myös lähettää kuvia suurista veistoksista tai teoksista. Jos työsi on animaatio tai video, lähetä se muistitikulla. Kirjoita jokaisen työn tai valokuvan taakse koko nimesi ja alkuperäisen työn tekotapa.

Valintaperusteet:

  1.  Peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo vähintään 7.0 (7-10 pistettä)
  2. Ainevalintakortista ja näytetöistä ilmenevä kiinnostus ja kuvallinen osaaminen (1-10 pistettä)

Yhteensä opiskelija voi saada enintään 20 pistettä.

Kuvataidelukion valintatuloksesta ilmoitetaan opiskelijoille kesäkuussa kirjeellä. Kesäkuussa järjestetään ainevalintojen tarkistustilaisuus, johon osallistuvat kaikki lukioon hyväksytyt opiskelijat. Näytetyöt palautetaan syksyllä opiskelun alkaessa tai lähetetään postitse.

Hakeminen yleislukioon

  1. Täytä yhteishakulomake osoitteessa opintopolku.fi 19.2. – 12.3.2019 välisenä aikana
  2. Tulosta ja täytä ainevalintakortti ja lähetä se 12.3.2019 mennessä osoitteeseen Lapinlahden Lukio ja Kuvataidelukio, Kivistöntie 2, 73100 Lapinlahti.

Opiskelijat valitaan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella, jonka on oltava vähintään 7,0.

Hakeminen 2. tai 3. vuodelle

Sinun on mahdollista vaihtaa lukioomme kesken lukio-opintojesi, esimerkiksi toisen opiskeluvuoden alussa. Jos haluat vaihtaa, ota yhteyttä opinto-ohjaajaan. Lukiota vaihtaville ei ole erillistä hakuaikaa, vaan hakemuksia käsitellään läpi vuoden.

Tervetuloa tutustumaan!
Meillä on aina “avoimien ovien päivät”. Sovithan esittelyajan etukäteen soittamalla 040 4883 212 tai lähettämällä sähköpostia kati.sammallahti@lapinlahti.fi.