Kevättervehdys koululta abien huoltajille!

Kevättervehdys koululta abien huoltajille!

Oman nuorenne lukiotaival on siinä vaiheessa, että hän on ilmoittautunut ylioppilaskirjoituksiin. Kirjoitukset ovat sitten edessä  syyskuussa. Koska kokeet alkavat varsin pian heti syyslukukauden alettua, on monella nuorella edessään  erilainen kesä, johon kuuluu ylioppaskokokeisiin valmistautumista! Alla olevasta linkistä voit itsekin kurkistaa nykyisiin ylioppilaskirjoitustehtäviin! Tuolta sivustolta löytyy myös hyviä vinkkejä siitä, miten kokeisiin tulisi valmistautua. Kokeisiin valmistautuminen on stressaava koitos, joten kotiväen kannattaa olla hengessä mukana kannustaen ja tukien.

Jos nuorella on todettu lukivaikeus, nämä lausunnot on lähetetty jo keväällä ylioppilastutkintolautakunnalle.

Jos koesuoritukseen on vaikuttanut haitallisesti sairaus tai muu vastaava seikka, kannattaa olla yhteydessä kouluun. Lautakunnalle voidaan toimittaa tällaisissa tilanteissa lääkärintodistus tai muu selvitys.

Ylioppilastutkinnosta peritään perusmaksu (14 e) ja koekohtainen maksu (28 e). Nämä laskut tulevat kesän aikana opiskelijan kotiosoitteeseen. Eräpäivän siirrosta voi olla yhteydessä Kati Sammallahteen (kati.sammallahti@lapinlahti.fi).

Ylioppilaskirjoitusten ajankohdat: https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/koepaivat/syksyn-2017-koepaivat

Koetehtävät ja niihin valmistautuminen http://yle.fi/aihe/abitreenit

Näin pärjäät ylioppilaskokeessa http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/08/08/nailla-opiskelutekniikoilla-parjaat-kirjoituksissa

t. Riitta Winberg, opinto-ohjaaja